woensdag 11 april 2007

'Opnieuw Hollandse prinses met Argentijns bloed'

BUENOS AIRES (ANP) - Argentijnse media hebben zich dinsdagavond verheugd over de geboorte van een derde Nederlandse prinses met Argentijns bloed. De zender 'América' bracht als een van de eerste het nieuws dat de dochter van prinses Máxima ruim 4 kilo weegt en dat moeder en kind het goed maken.

Meerdere nieuwszenders brachten het nieuws van de geboorte, vergezeld van archiefbeelden van Máxima, al dan niet in gezelschap van 'Príncipe Guillermo'. „Opnieuw een Hollandse prinses met Argentijns bloed” was de toon van de berichtgeving. Het koninklijke nieuwtje moet wel concurreren met ander nieuws, met name rond het op stapel staande voetbalduel de „Superclásico“ tussen River en Boca, de grootste clubs van Buenos Aires. De geboorte van de derde prinses is derhalve geen groot nieuws voor de op woensdag verschenen Argentijnse kranten.

Clarín - de grootste - heeft een kort bericht op pagina 37 met een archieffoto van Máxima. Het bericht meldt dat de kinderen van Máxima tweetalig - Spaans en Nederlands - worden opgevoed.

La Nación pakt iets groter uit. Máxima Mamá staat op de voorpagina, verwijzend naar een artikel van een kwart pagina met twee foto's op pagina 4. De foto's tonen een breedlachende 'Príncipe Guillermo' en een foto van de pasgeboren baby in haar wiegje. Het artikel maakt gewag van een babyboom in de - voor Argentijnen sprookjesachtige - Europese vorstenhuizen, verwijzend naar de zwangerschappen van de Spaanse prinses Letizia en van de Deense prinses Mary Donaldson.

Sommige Argentijnse waarnemers vragen zich ondertussen wel af wanneer Máxima eindelijk koningin wordt. De Nederlandse ambassade hees woensdagochtend de Nederlandse vlag met oranje wimpel en het ambassadepersoneel at traditiegetrouw beschuit met muisjes.

Geen opmerkingen: