dinsdag 6 maart 2007

Hip Buenos Aires is decor Nederlandse dramaserie

Woensdag, 14 februari 2007

BUENOS AIRES (ANP) - Op de set van Julia's Tango, een Nederlandse dramaserie die vanaf maart te zien is op Net5, is op het afgesproken tijdstip geen Nederlander te bekennen. Ze zitten aan de lunch bij een vlooienmarkt waar eerder op de dag opnamen zijn gemaakt. Regisseur Ron Termaat verontschuldigt zich dat het wat is uitgelopen.

De serie gaat over vier jonge Nederlandse vrouwen die besluiten om in de Argentijnse hoofdstad een Bed & Breakfast te beginnen. In tien afleveringen worden de vriendschap tussen de vier vrouwen, hun ambities en hun liefdesleven gevolgd tegen de achtergrond van Buenos Aires. Kim Pieters speelt de titelrol. Zij is bekend van onder meer Onderweg Naar Morgen. De andere drie vrouwen worden gespeeld door Miryanna van Reeden, Peggy Vrijens en Tina de Bruin.
De Nederlandse ploeg van Endemol werkt samen met Endemol Argentiniƫ die veel ervaring heeft met het maken van dit soort series. De vaste ploeg uit Nederland bestaat uit zo'n tien mensen, af en toe aangevuld met een gastacteur die uit Nederland wordt ingevlogen. Verder is alles Argentijns, tot aan de muziek toe.

De Nederlanders roemen de professionaliteit van de Argentijnen, maar er zijn wel verschillen. Argentijnen werken hiƫrarchischer en alles duurt net iets langer. Toch is enige haast geboden, want de uitzending van de eerste aflevering staat gepland voor 19 maart.

De meeste opnamen vinden plaats in een oud koloniaal woonhuis in de wijk Palermo. In het busje op weg naar de opnamelocatie zit de stemming er goed in. De Nederlanderse acteurs zetten luidkeels een lied in. Hun Argentijnse collega's vinden het prachtig. 's Avonds is de hele crew aanwezig op de maandelijkse Hollandborrel in de Nederlandse bruine kroeg Van Koning. ,,Word ik tenminste weer eens herkend'', zegt Chris Tates, een van de mannelijke spelers.

Volgens regisseur Termaat lijkt het opnemen van een serie in het buitenland op een schoolreisje. Kim Pieters - Julia - vertelt dat ze er in het begin wel een beetje tegenop zag om vier maanden onafgebroken in het buitenland te zitten, maar dat ze het nu geweldig vindt. ,,Heerlijk om me volledig op mijn werk te kunnen concentreren zonder afgeleid te worden door de dagelijkse beslommeringen in Nederland.''

Annemieke van Vliet, creative producer, kwam op het idee om een serie in Buenos Aires te maken, na een bezoek aan de stad enige jaren geleden. ,,Ik moest hier iets doen'', legt ze uit. ,,Zo'n geweldige sfeer en zo fotogeniek. We hebben het voorgelegd aan Net5 en die zender was meteen enthousiast. Buenos Aires is 'in' momenteel.''
(c) ANP 2007 alle rechten voorbehouden

Geen opmerkingen: