zondag 22 april 2007

Maradona opnieuw opgenomen


BUENOS AIRES (ANP) – Opnieuw rukten reporters en cameraploegen in Buenos Aires vrijdagochtend uit om het voetbalgekke Argentijnse volk op de hoogte te houden van de gezondheid van hun nationale held Diego Maradona. Twee dagen nadat Maradona werd ontslagen uit het ziekenhuis en voor de televisie hartgrondig beterschap van levensstijl beloofde, is de voormalige Argentijnse voetbalster vrijdagochtend vroeg opnieuw opgenomen in een privé kliniek in Buenos Aires.

Zijn privé arts Alfredo Cahe verklaarde dat hij in de nacht van donderdag op vrijdag om 3 uur wakker werd met hevige buikpijn."Ik zit hoe dan ook zondag in de sky-box, desnoods met een infuus” kondigde hij woensdag na zijn ontslag uit het ziekenhuis aan op televisie, doelend op de Superclásico van aanstaande zondag tussen Boca Juniors – zijn voormalige club - en aartsrivaal River Plate.

De voorlaatste opname van de aan champagne en Cubaanse sigaren verslaafde Argentijnse superster op 28 maart was onvrijwillig. Zijn lijfarts, Alfredo Cahe, besloot om Maradona een spuitje te geven om hem in het ziekenhuis op te kunnen nemen. Daar hield men hem gedurende twee weken onder zeil om te ontgiften en van een leverinfectie te herstellen. In 2004 vreesde men voor zijn leven toen hij gedurende enige maanden werd opgenomen met hartproblemen als gevolg van buitensporig cocaïnegebruik.

In de Argentijnse media gaan steeds meer stemmen op dat opname na opname in het ziekenhuis weinig zin heeft als Maradona weigert zijn levensstijl te veranderen. Velen geven de schuld aan de “verkeerde vrienden” waarmee hij zich omringt, de gigantische belastingschulden van de voetballer - in Italie alleen al 23 miljoen dollar – en problemen met zijn ex vrouw Claudia, tevens zijn zaakwaarnemer.

Geen opmerkingen: